Nogometni tabor

V mesecu marcu smo se odpravili v italijansko mesto blizu Benetk, ki se mu reče Lignano. Je lepo mesto.

Vsak dan smo se zbudili ob 6.00. Bili smo zaspani, ampak smo se takoj prebudili, saj smo imeli trening in kasneje tudi tekmo. Po naših tekmah, smo si šli ogledati še tekme od skupin U14 in U15. Obe tekmi so dobili naši, prvo so zmagali za tri zadetke, drugo pa kar za 5 golov razlike. Trener jim je za zmago s šestimi goli obljubil kopanje v bazenu, vendar do dodatnega zadetka niso prišli.

Kasneje smo šli v trgovino, trener pa nam je vsem kupil pico, ki je bila postrežena s pomfrijem na vrhu. Bilo nam je smešno.

Po kosilu smo šli do morja, vsi smo se kopali, čeprav je imelo morje okoli 15°C.

Imeli smo se zelo dobro.

Mark, 5.b

———————————————————————————————————————————————————————————————

Čistilna akcija

V mesecu marcu smo na petek imeli čistilno akcijo. Na pot smo se odpravili skupaj učenci 5. A in B razreda. V koloni po dva in dva smo odšli proti Suhi. Nekje na poti smo se ustavili in razvrstili po skupinah. Jaz sem bila skupaj še s tremi sošolkami. Vse smo dobile rokavice in nato smo izbrale vrečo, glede na odpadke, ki jih bomo pobirale. Na izbiro smo imele embalažo ali mešani odpadki.

Dogovorile smo se, da jaz nosim vrečo, ostale pa bodo pobirale. Odločila sem se, da bom izbrala vrečo v kateri se zbira embalaža.

Hodili smo ob cesti v smeri proti Suhi, vmes pa smo odšle čisto do Belce. Nekaj časa smo hodile prve, nato pa sem videla in slišala sošolca, ki sta kričala na nas, da morata onadva biti prva. Pri tabli Suha smo se morali ustaviti in zbrati skupaj. Me smo nabrale približno polovico vreče smeti. Smeti smo dali skupaj v vrečo in jih odložili na zbirno mesto, da jih je kasneje pobral hišnik. Mi pa smo se podali globje v Suho. Naredili smo krožno pot čez Suho in se nato vrnili do šole skozi Orehovlje. Takrat skoraj nihče ni več pobiral smeti, saj je večina že odvrgla svoje rokavice v vrečko. Smo pa ta dan videli tri policijske helikopterje, leteli so drug za drugim.

Vesela sem bila, da smo končno prišli do šole, saj so me že bolele noge. Bila pa sem zadovoljna, da smo pomagali Zemlji, saj smo majhen del očistili smeti.

Sara, 5.b

———————————————————————————————————————————————————————————————

Zbiralna akcija papirja

18. marca se je začela zbiralna akcija papirja za pete razrede. Pripravili smo jo, da bi znižali stroške naše šole v naravi.

Fantje iz našega razreda so vsak dan pospravili papir, ki ga je imela kuhinja in hišnik. Prinesli so ga v razred, kjer smo ga razrezali in uredili po škatlah, da ni zavzel preveč prostora. Dekleta iz 5.a pa so hodile po vasi od hiše do hiše in spraševale če ima kdo kaj papirja. Me smo pregledale tudi šolski zabojnik za papir in iz njega znosile ves papir v zabojnik, kjer smo zbirali papir petošolci. Dve punci sva splezali v zabojnik ter pripravljali kupčke, druga dekleta pa so nosile. Vsak dan smo preverile, če je kaj novega papirja. Na razredi uri smo naredili plakate za vse razrede, ki smo jih potem nesli do učencev in jih povabili k sodelovanju pri zbiralni akciji. V sredo pa smo šla tudi dekleta 5. b po hišah, če je kdo pripravil kaj papirja. Nabrale smo celo vrečo papirja.

21. marca se je zbiralna akcija končala, nabrali smo zagotovo več kot tri tone, saj je bil zabojnik čisto poln.

Anamarija, 5.b

 ——————————————————————————————————————————————————————————————

Teniški tabor Umag

Zelo rada igram tenis in odločila sem se, da se bom udeležila teniškega tabora. Odšli sta tudi moji prijateljici Tiana in Ria. Oditi bi morala tudi moja prijateljica Manca, pa si je zlomila palec na roki.

Ob sedmih zjutraj je bil zbor pred teniškim igriščem in odpeljal nas je avtobus. Ko smo prispeli v Umag, smo se najprej razpakirali po sobah, nato pa se odpravili na trening. Najprej sem odšla na kondicijski trening, ki je trajal celo uro. Kmalu smo odšli v sobe in imeli prosto, nato smo imeli samopostrežno kosilo. Po kosilu smo imeli ponovno trening. Po treningu smo šli v sobe, se preoblekli in odšli na večerjo.

Po večerji smo imeli zabavni večer – kviz. Šlo nam je kar dobro. Na koncu smo dobili navodila za naslednji dan. Vsak dan je bilo enako, le da je bil zjutraj jutranji tek in zajtrk. V ponedeljek smo šli namesto enega treninga v bazen. V torek pa smo šli na trening in v bazen. V sredo smo se vrnili domov.

Pol poti domov sem spala. Ko smo prispeli, sta me starša že čakala. Bila sem zelo zaspana, saj sem šla spat ob polnoči. Dobili smo tudi lepe majčke. Na taboru sem se imela super.

Tinkara, 5.b

———————————————————————————————————————————————————————————————

Čistilna akcija v Britofu

V soboto, 23. 3. 2024 smo se z očijem, sestrico in bratcem odpravili na čistilno akcijo.

S prijatelji smo pobirali smeti po Vogah in Britofu. Ob cesti, ki se še gradi, je bilo največ smeti. Ko gradbeniki gradijo, pustijo za seboj ogromno smeti, kot da jim je čisto vseeno za naravo.

Skupaj smo zbrali 12 vreč od tega jih je bilo 9 od gradbišča. Ko smo končali s pobiranjem, smo se vrnili v gasilni dom. Tam nas je pričakalo kosilo. Za kosilo je bil na izbiro ričet, golaž in hot dog. Jaz sem pomagala deliti hotdoge.

Ko smo pojedli kosilo, smo za nagrado dobili bio bombažne vrečke, podobne kot smo jih dobili v šoli.

Čistili smo od 8.00 do 12.00, se pravi štiri ure. Nismo bili še utrujeni, so nas pa malo bolele noge. Nekaj časa smo se še igrali, nato smo šli domov.

Tako se je končal družabni dan, ko smo očistili naravo in se pri tem družili z našimi prijatelji.

Lena, 5.b

2024-06-16T18:27:42+00:00
Dostopnost