Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

8. decembra 1943 se je rodil Jim Douglas Morrison – ameriški pevec in pisec besedil, ki je zaslovel kot vodja priljubljene glasbene skupine The Doors.

Morrison je postal ikona šestdesetih let zaradi svojega izrazitega vokala, kontroverznih besedil, in karizmatične osebnosti.

Rojen v Melbourneu, Florida, Morrison je odraščal kot izjemno nadarjen mladenič z globokim zanimanjem za poezijo in glasbo. Skupaj z Rayem Manzarekom, Robom Kriegerjem in Johnom Densmorejem je leta 1965 ustanovil skupino The Doors. Skupina je postala ena najbolj znanih in vplivnih v zgodovini rock glasbe.

Jim Morrison je znan po svojem provokativnem odnosu do občinstva in temnih, a hkrati poetičnih besedilih. Njegov vpliv na glasbeno sceno in popularno kulturo ostaja močan. Tragično je preminil leta 1971 pri 27 letih v Parizu, kar je okrepilo njegov status mitičnega lika “kluba 27”, skupine umetnikov, ki so preminili pri tej starosti, med katerimi so tudi Jimi Hendrix, Janis Joplin in Kurt Cobain. Morrisonovo zapuščino še danes častijo oboževalci po vsem svetu.

Dostopnost