V petek, 20. 9., in soboto, 21. 9., smo se učenke 8. in 9. razredov odpravile na Gimnazijo Franceta Prešerna na START UP vikend. Tam nas je pričakala ekipa Nejca Konjeviča s profesoricami podjetništva ter gimnazijci GFP-ja in učenci iz OŠ Matije Čopa ter OŠ Franceta Prešerna.

V petek smo vsi udeleženci vikenda zasnovali nekaj enostavnih poslovnih idej. Zbrali smo se v manjše skupinice in skušali pripraviti načrt, kako bi te ideje zaživele. Delo je bilo miselno naporno, zato smo se vmes okrepčali z večerjo. Delali smo dolgo v noč in se spat odpravili šele okrog polnoči. Spali smo kar v šolski plesni dvorani. Naslednje jutro nas je v jedilnici pričakal zajtrk, ki je že naznanjal, da nas ponovno čaka delo. Celo dopoldne smo spreminjali, dopolnjevali in nadgrajevali naše načrte do uspeha. Po okusnem kosilu nas je čakala še predstavitev idejnih projektov in prototipov izdelkov.

Najboljšo idejo so imeli učenci iz OŠ Matije Čopa, naši Mija in Zala pa sta osvojili nagrado za dobro idejo, ki pomaga izboljšati kvaliteto življenja ljudi. Izdelali sta prototip barvne folije z okencem, ki bo v pomoč vsem tistim, ki trpijo za skotopičnim sindromom in morajo reševati naloge v delovnih zvezkih.

Na vikendu smo se velikooo pogovarjali, se družili, jedli in napenjali možgane. Kratek utrip si oglejte v videu na povezavi tukaj>>.

2019-10-04T11:46:05+00:00
Dostopnost